VoedselindustrieVullen en sluiten

Rimboe Sauzen

De aanleiding tot het project

Rimboe Sauzen maakte de afgelopen jaren een spectaculaire groei door. Om aan de groeiende vraag van diverse sauzen te kunnen voldoen, had Rimboe Sauzen de behoefte om de productiecapaciteit te vergroten. Om dit te realiseren was een automatisch afvulsysteem nodig voor de diverse sauzen.

De uitvoering van het project

Samen met Rimboe Sauzen is gekeken wat de exacte wensen en behoeften waren voor het productieproces. Hieruit bleek dat een volautomatisch afvulsysteem nodig was, in een zeer hygiënische werkomgeving. Omdat er al andere productiemiddelen in de hal stonden, moest ook nagedacht worden hoe de emmerlijn erin zou passen. Gezamenlijk hebben we met de tekenkamer onderzocht wat de beste opstelling zou zijn.

Uiteindelijk is er gekozen voor een emmerlijn opgebouwd in een U-vorm, zodat het in de hoek van de productiehal paste zonder dat andere machines verplaatst diende te worden. De emmerlijn is opgebouwd uit een emmerontnester, een stappenbaan, een vul- en weegunit met terugkoppeling voor optimaal afvullen, een automatische dekseloplegger, een dekselaanroller, een codeerprinter en een bufferband.

Het eindresultaat

Rimboe Sauzen heeft nu een machinelijn waarmee de maximale productiecapaciteit significant is toegenomen. Hierdoor kan het de groeiende vraag van pinda en andere type sauzen voor de nabije toekomst bijbenen.

Wat Wim van der Slot te zeggen heeft

Wij zijn super blij met deze machine. Wens was om de lijn te plaatsen die geschikt is voor diverse formaten emmers zonder dat dit ten koste gaat van de bedrijfszekerheid. Het resultaat mag er zijn en is mede te danken aan de technische know-how van Van Rijn op dit gebied. En mocht er toch een probleempje zijn dan staan ze dezelfde dag nog klaar voor ondersteuning wat voor ons noodzakelijk is omdat wij draaien zonder eigen technische dienst.

Rimboe sauzen

Voor ambachtelijke sauzen met een eigen smaak kom je uit bij Rimboe Sauzen. Het Nederlandse sausmerk met Aziatische roots. De naam Rimboe is Maleis voor oerwoud. Vandaar het zonnetje en de wuivende palmbomen op de etiketten. Vandaar die glimlach als mensen aan hun producten denken.

Advies nodig of vragen?

    privacy statement*

    Gerelateerde projecten