BloemenindustrieTransport

Hamiplant

De aanleiding tot het project

Hamiplant ging verhuizen naar een nieuw pand. De installatie die ze in gebruik hadden werkte nog naar behoren omdat deze gemaakt is van roestvaststaal. Hierdoor wilde Hamiplant deze installatie graag blijven gebruiken. Omdat Van Rijn deze installatie ook geleverd had, werd gevraagd of Van Rijn deze installatie kon verhuizen en het systeem kon uitbreiden.

De uitvoering van het project

Samen met Hamiplant is overlegd waar en wanneer de installatie in het nieuwe pand gereed moest zijn. Daarnaast had Hamiplant de wens om de installatie uit te breiden, omdat er ruimte en afzet genoeg was voor een grotere capaciteit. Hier is over gesproken en er kwam een overeenkomst over de volgende uitbreidingen:

  • Het magazijn werd naar boven verplaatst en uitgebreid, waardoor de banden hier langer werden;
  • Omdat het magazijn nu boven zit voor meer ruimte, moesten er transportbanden komen om de producten naar beneden te vervoeren;
  • Vanwege de grotere capaciteit is een extra bufferrondloop in de installatie gebouwd;
  • Een opzetband is geïnstalleerd achteraan de lijn waar handmatig nog producten op gezet kan worden indien deze boven niet beschikbaar zijn.

Deze uitbreidingen zijn door onze Engineering afdeling ontworpen om aan te sluiten op de bestaande installatie. Deze bestond al uit banden voor het magazijn, een bufferrondloop en eindstations met scanners. Op deze manier werd een plan bedacht om een complete installatie op de juiste datum te verhuizen, installeren en in bedrijf te stellen.

Het eindresultaat

Hamiplant heeft nu twee werkverdiepingen, waardoor het mogelijk is een grotere voorraad aan te houden en efficiënter te werken. Het transportsysteem heeft gefaciliteerd dat beide verdiepingen met elkaar in verbinding staan. Hierdoor is de productiecapaciteit groter dan dat het was voor de verhuizing.

Hamiplant

Hamiplant is gespecialiseerd in de levering van kamer- en tuinplanten aan de groothandel, tuincentra, bouwmarkten en supermarkten in Europa. Hamiplant is gevestigd in Westland, het grootste productiegebied van bloemen en planten in Europa.

Advies nodig of vragen?

    privacy statement*

    Gerelateerde projecten