BloemenindustrieTransport

Vianen Flowers

Vianen Flowers is een belangrijke speler in de markt. Het assortiment snijbloemen, snijgroen en aanverwante producten is zeer breed.

De aanleiding tot het project

Dagelijks worden duizenden partijen dagverse bloemen en groenproducten aangeboden. Om de drukte voor het verwerken en inpakken van bloemen en planten aan te kunnen heeft Vianen een nieuwe verdeel/ inpak transportsysteem nodig.

De uitvoering van het project

Bloemen en planten in diverse verpakkingen en maten van fusten, dozen en trays worden door elkaar aangevoerd en via een scan en transportsysteem verdeeld naar de diverse werk en kar opbouw plekken. Om de betrouwbaarheid te vergroten heeft Van Rijn het nieuwste scan-camerasysteem geïnstalleerd waar met 4 camera’s de barcodes omnidirectional gelezen wordt en in geavanceerde software wordt omgezet om alles aan te sturen.

De gehele transportlijn is uitgevoerd met diverse specialiteiten:

  • Een drukloos buffer systeem om de diverse verpakkingen georganiseerd door het systeem heen te leiden.
  • Diverse werkplekken om ergonomisch in te pakken.
  • Een lange sorter met vele compacte en veilige haaksommen om de vele soorten verpakkingen op de juiste uitgangen te krijgen om de kar op te kunnen bouwen.
  • Een keer en leegsysteem voor fusten om het restwater te verwijderen en leeg aan te bieden om in de karren te stapelen voor verder gebruik.

Het eindresultaat

Vianen Flowers heeft een systeem waarbij de grote hoeveelheden bloemen en planten effectief verwerkt kunnen worden. Zelfs de moeilijk leesbare producten worden op deze manier efficiënt verwerkt. Hierdoor kan Vianen doorgroeien binnen hun segment.

Wat Vianen Flowers over Van Rijn heeft te zeggen

We zijn met Van Rijn in zee gegaan omdat ze op een slimme manier heel compact konden bouwen waardoor wij onze wensen kunnen invullen en onze efficiëntie hebben kunnen vergroten. De ervaring die Van Rijn heeft in onze bloemen industrie heeft geresulteerd in goed systeem met degelijke machines die weinig onderhoud behoeven. Het geavanceerde camerasysteem geeft ons de mogelijkheid om ook de moeilijk leesbare producten goed te verwerken.

– Robbert Judels

Vianen Flowers

Vianen Flowers is niet zomaar een bloemengroothandel of bloemenexportbedrijf. Ze zijn partner van honderden bloemenhandelaren over de hele wereld. Ze adviseren, delen trends en verspreiden producten over heel de wereld.

Advies nodig of vragen?

    privacy statement*

    Gerelateerde projecten