Over Machinefabriek van Rijn

Van Rijn is al sinds 1963 dé innovatieve leverancier van een breed pakket aan transport- en afvulsystemen. Onze vakmensen staan klaar om de machine conform je wensen en eisen te ontwerpen en fabriceren in onze eigen fabriek gevestigd in Katwijk. Verder zorgen wij ervoor met ons grote service- en onderhoudsteam dat alle machines optimaal blijven draaien, zowel onze eigen ontworpen machines als die van derden.

Ons doel is jouw productieproces te optimaliseren en een maximaal rendement te laten behalen op de investering.

Sinds 1963

Maken wij machines en installaties op maat

Onze werkwijze

Van Rijn streeft van het begin tot het einde voor een perfecte oplossing. Om dit te bereiken gaan we met onze relatie in gesprek over wat de wensen zijn, en zorgen we ervoor dat onze eigen mensen dit van A tot Z realiseren.

Het oriëntatieproces

In de eerste gesprekken zullen wij ons oriënteren op de behoefte en wensen van het bedrijf. Wij zullen met een frisse blik kijken naar diverse oplossingen en deze met jou bespreken. Tijdens deze gesprekken wordt een richting en oplossing gekozen dat wij uitwerken tot een offerte, eventueel begeleid met een tekening.

Het engineering proces

Aangestuurd door onze projectleider en ondersteund door de Sales engineer wordt jouw project op de tekenkamer uitgewerkt tot werktekeningen. Diverse details die voor jou relevant kunnen zijn worden met je doorgenomen. Na een goedkeurtraject wordt de productie opgestart.

Het productieproces

Tijdens de productie heb je inzage in onze werkwijze en ben je welkom in onze fabriek. Nadat wij de machine hebben gemaakt gaan wij deze testen op diverse functies. Voor levering is er de mogelijkheid om de machine te testen.

De mensen achter Van Rijn machinebouw

Onze mensen zijn onze kracht. Heeft u een vraag? Dan kunt u bij een van onze collega’s hieronder terecht.

Cris Klaris

Managing Director

Linda Goedhart

Support & Service

Martijn Hendrikse

Commercial Director

Arco van Duijvenboden

Financial manager

Marco van Dijk

Project manager

Werken bij Machinefabriek van Rijn

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Machinefabriek van Rijn is altijd op zoek naar nieuw personeel. Om te zien wat wij bieden en wat wij vragen, kunt u een blik werpen op onze vacaturepagina.

Onze geschiedenis

2006 - HEDEN

Door alle (strategische) overnames en de enorme kennis en ervaring die in meer dan 50 jaar is opgedaan is Van Rijn machinefabriek vandaag de dag in staat om zowel enkele als complete oplossingen te bedenken, te fabriceren en te servicen.

Van Rijn heeft zich de laatste jaren gespecialiseerd in diverse transportsystemen en complete verwerkingslijnen voor het vullen en sluiten van emmers, blikken, jerrycans en schotels.

Onze service en onderhoudsteam is verder uitgebreid en geprofessionaliseerd door de manager service die zijn aandacht compleet hierop kan vestigen.

2006

2006 is het jaar dat Van Rijn wordt overgenomen door de medewerkers Cris Klaris en Huig Remmelzwaal. Zowel Cris als Huig komen uit de machinebouw met ieder hun eigen specialiteit. Cris heeft zeer veel ervaring in de procesindustrie en in het vervaardigen en ontwikkelen van machines en Huig heeft zijn sporen ruimschoots verdiend in de productie. De kennis die nodig is voor deze speciale industrie is daarmee bij Van Rijn van management tot op de werkvloer geborgd.

1989 - 2006

In 1989 wordt ook de firma Revee overgenomen. Door deze strategische overname wordt de eerste stap gezet in het bieden van oplossingen voor verpakkingsprocessen. Van Rijn integreert het verpakkingsproces en is daarmee in staat zijn klanten een totaal oplossing te bieden voor het vullen en sluiten van emmers.

1979 - 1989

In 1979 verkocht de heer Van Rijn zijn bedrijf aan de firma Siersema. De firma Siersema had op dat moment machinefabrieken in Wassenaar en Den Bosch, later ook in Waalwijk, Boxmeer, Valkenburg, Heerenveen, en België deze waren gespecialiseerd in procestechnologie Door deze overname kon van Rijn verder groeien en totaaloplossingen leveren in uiteenlopende industrieën zoals voedsel, bloemen, chemie, groente, fruit en de visserij, maar ook in het buitenland. Visserij bleef de hoofd activiteit en De machines vonden hun weg naar vele bedrijven en meer dan duizend kotters en trawlers. Deze schepen werden voorzien van allerlei visverwerkingsapparatuur, van eenvoudige transportbanden tot complete procesdekken met sorteerinstallaties, vacuümpompen en inpakmachines. Maar ook de voedingsindustrie in het algemeen, bloemenindustrie en AGF werden steeds belangrijker.

1963 - 1979

De heer Van Rijn voerde kleine reparaties uit op de vissersschepen en deed in die tijd ook al veel kleine werkzaamheden met staal. De vraag werd steeds groter en de machines die hij ontwikkelde en produceerde werden een groot succes en mede door deze machines kon de visserij zich verder ontwikkelen. Van Rijn profiteerde van de sterke groei in de visserij en verwierf naam en faam in deze sector.

1963

Van Rijn machinefabriek wordt opgericht door de heer van Rijn.