TransportVoedselindustrie

Klaas Puul

De aanleiding tot het project

Klaas Puul was bezig met het uitbreiden van de productiecapaciteit in haar fabriek in Volendam-Edam. Nieuwe productieprocessen voor garnalen vereisten extra transportbanden die het product vanaf een comfortabele hoogte moesten transporteren en eenvoudig te reinigen moesten zijn.

De uitvoering van het project

Klaas Puul en de Machinefabriek van Rijn zaten samen aan tafel om de wensen en eisen voor het transport van garnalen vast te stellen. Hieruit bleek dat vijf hygiënische PU transporteurs met een stortbak het beste aansloten bij het productieproces.

De transporteurs hebben een stortbak aan de onderkant waarin het halffabricaat gemakkelijk gestort kan worden. Hierdoor wordt de operator fysiek zo min mogelijk belast. Het halffabricaat wordt vervolgens via de hygiënische banden schuin omhoog getransporteerd en komt terecht in de volgende stap van het productieproces.

De banden zijn gemaakt van Volta PU en zijn eenvoudig intensief te reinigen. Door hun blauwe kleur zijn productresten goed zichtbaar. De open constructie zorgt ervoor dat er weinig (kleine) gaten en nissen zijn, waardoor vuilopbouw op moeilijk bereikbare plaatsen niet mogelijk is.

Het eindresultaat

Het transportsysteem heeft ertoe geleid dat Klaas Puul haar productie van garnalen heeft kunnen uitbreiden en aan de hoge hygiënestandaarden van de visindustrie heeft kunnen voldoen. Hierdoor kan Klaas Puul de komende jaren door met haar garnalenproductie.

Klaas Puul

Klaas Puul BV is al decennialang één van de meest toonaangevende producenten van verse visproducten in Europa. Van de vangst tot de levering bij de klant: Klaas Puul beheert het hele productie- en verwerkingsproces.

Advies nodig of vragen?

    privacy statement*

    Gerelateerde projecten