ChemieOp maat

Xella

Voor het nauwkeurig op gewicht vullen van de bouwlijm in emmers is bij Xella een standaard poedervuller geïntegreerd in een emmerverwerkingslijn. Het doel is om de efficiëntie van het productieproces te verbeteren.

De aanleiding tot het project

De bouwlijm wordt geleverd in poedervorm die op de bouwplaats met water wordt aangemaakt. Hierdoor is de lijm lang houdbaar, behoud tot verwerking zijn eigenschappen en kan steeds in de gewenste hoeveelheid worden aangemaakt. Het poeder wordt verpakt in emmers. Om de stijgende vraag het hoofd te bieden, had Xella behoefte aan een nieuwe emmerlijn.

De uitvoering van het project

Samen met Xella is er gekeken welke onderdelen noodzakelijk zijn om de emmers zo efficiënt mogelijk af te vullen. Omdat het los gevulde product in een puntvorm boven de emmer uitkomt en het stortvolume groter is dan gewenst, werd de gevulde emmer op een trilstation bewerkt en geschikt gemaakt voor verdere automatische verwerking. Bij zowel vullen als trillen was een afzuigkap noodzakelijk voor het afzuigen van het stof bij het verwerken van het product. Na het intrillen was een dekseloplegger en een aandrukroller nodig om het proces volledig te automatiseren.

Het eindresultaat

Xella heeft een emmerlijn waarmee de productiecapaciteit voor bouwlijm weer voldoet aan de groeiende vraag van het bedrijf. Naast het vergroten van de productiecapaciteit ontlast de lijn medewerkers van fysiek werk, en is het eenvoudig te reinigen en te bedienen.

Wat Xella over Van Rijn heeft te zeggen

De emmerlijn die Van Rijn heeft geleverd is door haar opstelling goed door een man te bedienen. Doordat ons product voor gebruik niet in contact mag komen met water, moet de installatie altijd droog worden gereinigd. Bovendien is er kans op stofvorming en dient de geleverde techniek hiertegen bestand te zijn. Wij zijn heel tevreden over de oplossing die van Rijn ons heeft geleverd. De installatie heeft zich in de loop der jaren voor ons bewezen door haar gebruiksvriendelijkheid, eenvoudige werking en goed onderhoud vanuit Van Rijn. Deze lage storingskans in onze productie-omgeving is niet makkelijk te noemen.

Xella

Xella Nederland is onderdeel van de Xella Group, een van de toonaangevende internationale leveranciers van oplossingen voor de bouwsector en aanverwante industrieën. Of het nu gaat om omvangrijke bouwwerkzaamheden in seriebouw, innovatieve producten met hoge energie-efficiëntie, circulaire economie of digitale planning van bouwprojecten: Xella biedt maatwerkoplossingen.

Advies nodig of vragen?

    privacy statement*

    Gerelateerde projecten