BloemenindustrieTransport

E. den Dekker

Bij E. den Dekker in Honselersdijk zijn ze gespecialiseerd in snel en betrouwbaar leveren van vele planten. Ze kunnen hun planten en producten direct bij 1500 verschillende kwekers betrekken en door heel Europa leveren.

De aanleiding tot het project

E. den Dekker had een transportsysteem nodig waarbij vele types en maten verpakkingen van planten getransporteerd werden naar de juiste laad- of werkplaats. Dit moest automatisch gebeuren, ongeacht wanneer het erop gezet zou worden.

De uitvoering van het project

Door toepassing van degelijke modulaire schakelbanden opgebouwd in RVS frames is Van Rijn in staat geweest eenvoudig doch doeltreffend de productie te verbeteren.

Vele grote en kleine planten in diverse verpakkingen, trays en dozen worden door elkaar aangevoerd en via een scan camerasysteem en transportsysteem verdeeld naar de diverse werk en kar opbouw plekken. De camera’s scannen de barcode en stuurt dit naar het ERP systeem om real time de uitgang terug te krijgen. Hiermee is het mogelijk op laatste moment nog in te grijpen in het proces en een andere uitgang te kiezen.

Het eindresultaat

Het transportsysteem zorgt ervoor dat er bij E. den Dekker mogelijk is om ruim 1700 eenheden per uur te verwerken, zonder dat deze op de verkeerde plek terechtkomen. Hierdoor is het mogelijk voor E. den Dekker om te voldoen aan de groeiende vraag in hun sector.

Wat E. den Dekker over Van Rijn te zeggen heeft

Van Rijn heeft ons geholpen onze doelstelling te bereiken door snel en flexibel te kunnen leveren en ons overzicht geeft wat we aan het doen zijn. De prettige samenwerking en door met een open gedachte te denken hebben met transportbanden eenvoudig ons proces kunnen verbeteren. Het heeft ons meer snelheid en flexibiliteit gegeven waardoor wij beter onze klanten kunnen bedienen. De installatie is erg betrouwbaar en de onderhoudskosten zeer laag. De service van Van Rijn doet maandelijks preventief onderhoud waardoor wij de betrouwbaarheid hebben kunnen waarborgen.

Max Lumenta – Manager Distributie

E. den Dekker

E. den Dekker is gespecialiseerd in de import- en export van planten naar alle landen van Europa. Ruim vijftig medewerkers in binnen- en buitenland zorgen voor de handel van de mooiste planten.

Advies nodig of vragen?

    privacy statement*

    Gerelateerde projecten