Nieuws

Factory acceptance test emmerlijn

Afgelopen weken hebben wij een emmerlijn voor de voedselindustrie in zijn geheel opgebouwd in onze fabriek in Katwijk aan Zee. Een emmerlijn is een complex systeem waarin veel componenten op elkaar moeten zijn afgestemd. Om potentiële problemen te voorkomen, onderwerpen wij de lijn bij ons aan een Factory Acceptance Test (FAT) voordat we deze aan de klant leveren.

Bij een FAT wordt er gekeken naar verschillende criteria. Zo moet de machine voor een bepaalde tijd zonder te stoppen het product kunnen draaien op verschillende snelheden. Dit wordt met alle producttypes getest. Daarnaast wordt het ombouwen uitgevoerd door een operator van de klant, onder begeleiding van een monteur van Van Rijn. Ook wordt de seal van de emmers getest op sluitdichtheid. Als laatste wordt de instructie voor correct reinigen gegeven en wordt de documentatie en richtlijnen gecontroleerd. Als al deze stappen succesvol zijn doorlopen, is de emmerlijn klaar voor gebruik en kan deze geleverd worden bij de klant.

Door de test kwamen enkele kleine problemen naar boven, zoals de communicatie tussen verschillende (nieuwe) onderdelen. Doordat dit tijdens de FAT in de fabriek in Katwijk al ontdekt werd, was het mogelijk dit sneller en goedkoper op te lossen dan wanneer de lijn al op locatie had gestaan. Het eindresultaat is een emmerlijn die naar behoren werkt en klaar is voor levering bij de klant.

Advies nodig of vragen?

  privacy statement*

  Gerelateerde nieuwsberichten

  Benieuwd naar waar wij ons allemaal nog meer mee bezig houden? Bekijk het in de artikelen hieronder!

  Nieuws

  QR code systeem voor klant en monteurs

  Door QR codes op onze machines te zetten, kunnen handleidingen en andere informatie digitaal worden opgevraagd achter een beveiligde omgeving.

  Nieuws

  Revisie zuignaptransportsysteem

  Voor een speler in de bloemenindustrie hebben we onlangs een zuignapinstallatie voor het vervoeren van fusten onderhouden.

  Nieuws

  Livegang nieuwe website van Rijn

  De afgelopen maanden hebben we samen met Secure Design Webdevelopment gewerkt aan de livegang van onze nieuwe website.