ChemiaNapełnianie i zamykanie

Hermadix

De aanleiding tot het project

Hermadix produceert al decennia lang speciale coatings in haar fabriek in Aalsmeer. De vraag naar deze coatings neemt ieder jaar toe. Hermadix wilde daarom de productiecapaciteit vergroten, zonder de operators meer te belasten. Hiervoor was meer geautomatiseerde productielijn gewenst.

De uitvoering van het project

Samen met Hermadix is gekeken wat de wensen en eisen waren voor het automatiseren van het productieproces. Hier kwamen de volgende belangrijke punten naar voren:

  • Vergroten van de productiecapaciteit;
  • Passen in het huidige proces;
  • Fysiek ontlasten van de operators;
  • Vergroten van de efficiëntie.

Vervolgens is er een volledig geautomatiseerde emmerlijn ontworpen en geplaatst. Deze bevat een emmerontnester, een schakelband voor het transport van de emmers, een dubbelloops vulkop voor een zeer snel en accuraat afvulproces, een weegsysteem, een dekseloplegger, een dekselaanroller en een bufferband voor de gevulde emmers. Bij de bufferband is er pneumatische til hulp geplaatst voor het plaatsen van 3 of 4 emmers tegelijk op een pallet, waardoor de operator dit niet meer met de hand hoeft te tillen.

Daarnaast heeft Van Rijn in het begin van het productieproces een automatische IBC-kantelaar met springveren ontwikkeld. Hiermee is het mogelijk om meer materiaal uit de IBC te pompen, omdat door de schuine hoek er minder restproduct overblijft. Om het materiaal uit de IBC te pompen en naar de vulkoppen te transporteren, heeft Van Rijn twee schroefspindelpompen geplaatst met bijbehorend leidingwerk.

Het eindresultaat

De emmerlijn met IBC-kantelaar en pompen hebben ervoor gezorgd dat Hermadix kan voldoen aan de alsmaar groeiende vraag naar haar coatings. Ook heeft het kostbare manuren vrijgemaakt, die nu elders in de fabriek kunnen worden ingezet. Tevens is het afvulproces ook fysiek minder arbeidsintensief geworden, wat ten goede komt aan de belasting de operator.

Hermadix

Perfecte kwaliteit. Duurzame, verantwoorde producten zonder nare verfluchten. Ultiem gebruikersgemak. Snel drogend en een verzekering voor jarenlang plezier. Dat is de belofte van Hermadix.

Advies nodig of vragen?