ChemiaNapełnianie i zamykanie

Akzonobel – Alabastine

De aanleiding tot het project

Voor een van haar afvullijnen zocht Alabastine een emmerontnester om een grote variëteit aan emmers te kunnen verwerken en ter vervanging van een bestaand tijdrovend ontnestconcept. Vanwege de grote diversiteit en vaak kleine productieruns moet de emmerontnester tot kortere ombouwtijden leiden en aanpasbaar zijn op verschillende takttijden. Daarnaast moet de eenvoud en betrouwbaarheid van de constructie maximaal zijn.

De uitvoering van het project

Samen met Alabastine is besproken wat de wensen & eisen waren voor de nieuwe emmerontnester. Tezamen met de klant is de koppeling tussen de ontnester en afvullijn gerealiseerd. De afvullijn moest worden uitgevoerd met een meeneemketting, waarop de emmers nauwkeurig en ‘op tijd’ worden gepositioneerd.

Het eindresultaat

Ondanks de grote variëteit in dimensies van emmers is het gelukt een totaalsyteem neer te zetten dat de gewenste takttijd van de lijn waarborgt. Tevens is de lijn eenvoudig te bedienen voor de operators van Alabastine. Het eindresultaat is een emmerontnester die de ombouwtijd met meer dan de helft heeft weten te reduceren.

Wat Alabastine over Van Rijn heeft te zeggen

De automatische emmerontnester die Van Rijn heeft geleverd blinkt uit in mechanische eenvoud en bedieningsgemak. Middels de ontnester zijn wij in staat 16 verschillende emmertypen verwerken.  Vanwege de eenvoudige constructie hebben we het vertrouwen dat er in de toekomst zelfs nog meer typen probleemloos kunnen worden ontnest. De grootste winst is behaald in het ombouwen van het ene emmertype naar de andere. Met behulp van een aantal handwielen is dit zeer eenvoudig en snel te realiseren. Onze ombouwtijden zijn 70% gereduceerd!

Olaf van Grinsven – Production Manager

Alabastine

Of je nu een doorgewinterde klusser bent of af en toe aan de slag gaat, met de voorbehandeling van Alabastine slaagt iedere doe-het-zelf-klus. Alabastine heeft een compleet assortiment en helpt om hout, steen, metaal, tegels & voegen voor te behandelen om zo een mooi eindresultaat te behalen.

Advies nodig of vragen?