+31 71 40 20 700 | info@vanrijn.com

Verpakking- en doseer systemen

Wat je ook wilt verpakken of doseren wij hebben een oplossing of we maken een oplossing. We maken machines voor het verpakken van voedsel, chemie, vis en bloemen.

Met meer dan 50 jaar ervaring in de bouw van verpakkingsmachines garanderen we de beste oplossing voor jouw proces. In ons hele proces van idee tot en met bouw en van aflevering tot en met service en onderhoud staan onze vakmensen voor je klaar

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op

Contact opnemen

Modulaire verpakking- en doseer machines

Ontstapelaars

Verpakken

Ontstapelaars verwerken emmers in een breed spectrum in vorm en afmetingen. Ontstapelaars zijn ook in te zetten voor het verwerken van jerrycans en/of dozen in afwijkende vormen en afmetingen. Ook als stand-alone oplossing te gebruiken als aanvulling op een bestaande afvullijn.

Transport

Verpakken

Wij leveren transportbanden geschikt voor iedere industrie. Ze voldoen aan hoge normen en passen bij de eisen en wensen van onze klanten. Transportbanden zijn modulair opgebouwd waardoor ze klant specifiek én competitief binnen redelijke tijd  leverbaar zijn.

Stappenbaan

Verpakken

De stappenbanen vormen vaak een onmisbare schakel in de totale oplossing. Standaard zijn ze geschikt voor verpakkingen met een doorvoerlengte van 280 mm en een aantal posities naar keuze. Afwijkende maten en uitvoeringen zijn uiteraard altijd mogelijk.

Doseer afsluiter

Doseren

Onze doseer afsluiter is uiterst gebruiksvriendelijk en eenvoudig reinigbaar vanwege het unieke Teflon membraan. Dit membraan zorgt voor een goede afdichting tussen product en buitenlucht. In verschillende uitvoeringen verkrijgbaar, door de vele uitwisselbare delen. Pneumatisch bedient in 2 en 3 standen.

Afvul unit - atmosferisch afvullen

Doseren

Onze afvul unit is geschikt om atmosferisch af te vullen. Deze werkwijze is afhankelijk van het product en de afvultijd die behaald moet worden. Voor een product dat lastig te verpompen is, is dit de ideale oplossing.

Afvul unit - doseerpomp

Doseren

De afvul unit kan worden voorzien van een doseerpomp. Het voordeel hiervan is dat de opslag van het product minder gebonden is aan een positie bij de afvul unit. Ook producten met een hoge viscositeit kunnen hierdoor sneller worden afgevuld. De pomp kan goed samenwerken met het systeem.

Afvul unit - poeders

Doseren

Om poeders af te vullen maken wij veel gebruik van een doseerschroef. Het systeem dat wij gebruiken is zelflerend. Hierbij wordt de vorige dosering als referentie gebruikt om op de afwijking te anticiperen van de volgende dosering. Dit zorgt ervoor dat er een nauwkeurig systeem ontstaat.

Weegsystemen

Doseren

Wij leveren weegsystemen als stand-alone, maar de systemen kunnen ook in combinatie met een emmerlijn gebouwd worden. Deze is te combineren met onze doseerafsluiter. Het weegsysteem kan uitgevoerd worden met een scherm voor aflezing en recepten functie.

Sealer

Verpakken

Emmersealer ontworpen om vanuit een foliebaan een seal op een verpakking aan te brengen zodat het product -evt geconditioneerd- volledig van de omgeving kan worden afgesloten..

Dekseloplegger

Verpakken

Dekselopleggers kunnen deksels van iedere vorm en afmeting verwerken. Een eenvoudige doch ingenieuze oplossing die past in iedere emmerlijn. De dekselopleggers worden standaard uitgevoerd met wisselmagazijnen, passend bij de te verwerken vormen en afmetingen.

Aanroller

Verpakken

De aanroller is een uitstekende aanvulling op de dekseloplegger. Deze machine sluit de vooraf opgelegde topsluitingen op drukvaste verpakkingen. De aanroller is uitgevoerd met een handwiel met digitale uitlezing waarmee de hoogte van de aangedreven aanroltrommel traploos ten opzichte van de baanhoogte is in te stellen.

Aandrukker

Verpakken

Ook een aandrukker is ontworpen voor het sluiten van topsluitingen. In tegenstelling tot de roller drukt deze machine de deksel op een drukvaste verpakking. Standaard is deze voorzien van een digitale uitlezing waarmee de hoogte van de aandrukplaat traploos ten opzichte van de baanhoogte is in te stellen.

Rollenbaan rvs

Verpakken

De standaard rvs rollenbanen kunnen ingezet worden voor verschillende oplossingen. Ze zijn gefabriceerd in een rvs frame met kunststof of rvs rollen en rvs kogels in kunststof huis. Verkrijgbaar in diverse breedte oplopend met 50 mm.

Draaitafel

Verpakken

Draaitafel ontworpen voor verschillende gebruiksmogelijkheden. Ontworpen in RVS constructiewerk, gecompleteerd met kunststof en RVS toebehoren. Verkrijgbaar in diverse diameters en werkhoogtes. Optioneel uitbreidbaar met geleidingen waardoor inzetbaar als aanvoer- of afvoerbuffer voor een breed spectrum aan verpakkingen.

Lees meer over onze draaitafels

Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen met verpakking – en doseer systemen? Neem dan nú contact op! Wij horen graag wat je uitdagingen zijn.

Klanten die we koesteren